FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

A Desing Hét szereplői: a Maserati csúcsmodelljei

2013-09-27
Comments off
803 Views

A Design Hét Budapest fesztivál idén tizedik évébe lép; a jubileumi eseménysor szeptember 27. és október 6. között zajlik. 2013-ban a fesztivál a kortárs design határátlépéseivel foglalkozik, vagyis azokkal a közös halmazokkal, melyeket a design alkot az építészettel, képzőművészettel, kézművességgel, a digitális technológiákkal vagy éppen a modern kori autótervezéssel. Tizedik alkalommal rendezik meg a Fővárosban a Design Hét Budapest elnevezésű fesztivált, ahol az idei díszvendég Olaszország. A rendezvényhez az egy éve megnyitott Hegyvidék Bevásárlóközpont is csatlakozott. Az üzletház boltjainak arc poeticája a magas minőség és a különlegesség, nem véletlen tehát, hogy itt tartották a jubileumi eseménysorozat egyik legnagyobb sajtó érdeklődéssel kísért programját, a Maserati Napok megnyitóját.

A Buda szívében található bevásárlóközpontban három autót csodálhatnak meg három napon át a látogatók, akik közül néhányan a délutáni órákban bele is ülhettek a modellekbe.

A márka zászlóshajója, a nemrégiben ráncfelvarráson átesett Quattroporte foglalta el a legelőkelőbb helyet, így közvetlenül a bejárat mellett díszelgett. Az új generáció külső méreteiben növekedett elődeihez képest, a súlya a könnyű anyagok felhasználása miatt csökkent. A rengeteg luxus kiegészítővel felszerelt autó csúcssebességét is növelték, így az autó egyben impresszív és arisztokratikus.

A másik kiállított autó, a márka legnépszerűbb modellje a GranTurismo. A magával ragadó formán kívül az autó dimenziói is tekintélyt parancsolóak, hiszen a GranTurismo nagyon hosszú, pontosan 4881cm, így méretével is erőt sugároz. Motorterében a jól ismert V8-as motor dolgozik, a sportos vezetési élményről pedig az adaptív automataváltó és a Skyhook felfüggesztés, a biztonságról menetstabilizálószer, hat légzsák és Brembo fékek gondoskodnak.

A harmadik autó, a bevásárlóközpontban hófehér színben pompázó GranCabrio, amely a márka legfiatalabb tagja. A négyszemélyes, vászontetős kabriót a GranTurismo tetejének eltávolításával alkották meg, mely megtartotta a kupé jól eltalált arányait. A szigonyos márka szerint a modell elegendő helyet garantál négy személy kényelmes utazásához, mely a kategória leghosszabb tengelytávjának köszönhető.

Akik ellátogattak a Hegyalja Bevásárlóközpontban a rendezvény ideje alatt nemcsak beleülhettek ezekbe a csodálatos autókba, de  élménytechnikai vezetést és tesztkört sorsoltak ki a regisztrálók között.