FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

A Ferrari pilótái már látták a 2015-ös autót

2014-07-20
Comments off
1 234 Views

A gyenge szereplés miatt a Ferrari kényelmetlen helyzetbe került. A több éve náluk versenyző Fernando Alonso eddig nem tudott újabb bajnoki címet szerezni és az idén visszatérő Kimi Raikkonen sem tudja munkára bírni az idei versenyautót. Pedig egyikük sem felejtett el vezetni. Épp ezért a Ferrari mindent megtesz azért, hogy a jelenlegi helyzet ellenére megtartsa két klasszis pilótáját. Márpedig ehhez versenyképes autóra van szükség, mert Fernando Alonso vagy Kimi Raikkonen távozása tovább gyengítené a csapatot.

A Ferrari épp ezért úgy döntött, hogy megnyugtatásképp megmutatja pilótáinak a 2015-ös terveket. Alonso és Raikkonen a napokban Maranellóban járt, ahol bepillantást nyerhettek a Ferrari terveibe.

 „Mindkét pilótánk Maranellóban járt, ahol részt vettek a 2015-ös terveinket feltáró megbeszélésen. Mindketten láthatták a programunkat, és lehetőségük volt arra, hogy elmondják róla a véleményüket, ugyanúgy, ahogy azt az autó gyengeségeivel kapcsolatban folyamatosan megteszik. Nagyszerű dolog, amikor egy versenyző is beleássa magát a terveinkbe. Remélem, hogy a kollegáim segítségével összeállított bemutató elég meggyőző volt számukra, de erről őket kellene megkérdezni. Kimi most új a csapatunkban, Fernando viszont már jó pár éve itt van, és eddig nem tudta elérni azokat a célokat, amelyeket a csapathoz való csatlakozáskor kitűzött maga elé. Gyanítom, hogy már számos ilyen gyűlést végigült.” – nyilatkozta a Ferrari technikai igazgatója, James Allison.

Kimi Raikkonen is jobb eredményekre számít a jövő évben, mivel a Ferrari mérnökei vezetési stílusát figyelembe véve tervezik az új autót.

“Nyilvánvalóan a csapat tudja, mit szeretek. A tervezők az új autót készítik. Száz százalékosan megbízom a gyárban dolgozókban, képesek a dolgokat megváltoztatni, így az autó sokkal jobban fekszik majd nekem. Javulunk, de tovább kell dolgozni. Az idei év rossz és nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. Sok a munka, de biztos vagyok benne, rendelkezünk a megfelelő eszközökkel és emberekkel ahhoz, hogy a dolgokat meg tudjuk fordítani.”