FRISS
Kimi és az Alfetta (július 14, 2019 6:58 du.)
Fiat 500 Dolcevita (július 8, 2019 7:31 du.)
Az Alfa Romeo és a Jeep Goodwoodban (július 7, 2019 6:51 du.)
Boldog születésnapot, Fiat 500! (július 4, 2019 5:19 du.)
Ferrari SF90 Stradale (május 29, 2019 11:01 de.)

A régi időket idézi az új Ferrari

2016-02-19
Comments off
588 Views

A hetvenes évek festését kapta az SF16-H, mely erősebb és kecsesebb lett elődeinél. A Ferrari lecserélte a vonórudas felfüggesztést és átépítette a motort.

SF16-H

Bemutatkozott a Scuderia Ferrari 2016-os versenyautója, az SF16-H. A régi időket idéző piros-fehér festésű autó több ponton is eltér a korábbi évek modelljeitől. A keskenyebb oldaldobozok és a szűk far miatt kecsesebb az összhatás, megújult az orrkúp és az aerodinamikai elemek. A Ferrari évekig makacsul kitartott a vonórudas első futómű mellett, melyet az idei évben nyomórudasra cseréltek.

Mattia Binotto, a hajtáslánc fejlesztéséért felelős vezető mérnök a bemutatón elmondta, hogy javítottak a levegőáramláson, az égési folyamatokon és a turbón, miközben csökkenteni tudták az egész egység méretét. A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a Ferrari idei motorja 900 lóerő felett teljesít.

„Természetesen a célok egyre nagyobbak lesznek, a tavalyi volt az első évem a csapatnál, ennek ellenére fantasztikus évünk volt, így természetes, hogy mindnyájan többet akarunk. Tavaly a második helyen végeztünk a konstruktőri bajnokságban, előre kell lépni egyet, amit nehéz megtenni, de remélhetőleg ez az autó segíteni fog nekünk, hogy elérjük.”- nyilatkozott Vettel a bemutatón.

Arrivabene is elmondta elvárásait a szezonnal kapcsolatban: „Normális esetben nem tűzök ki célt, azt a főnököm teszi. A tavaly sikerült elérni a célként kitűzött három győzelmet, idén többre kell hajtani. Legalább harcolni kell a címért, a végéig harcban akarunk lenni érte. Tudjuk, nem lesz könnyű, a riválisaink sem ülnek tétlenül, mindenki elkötelezett, hogy a legjobbat nyújtsa.”

Raikkonen rövid nyilatkozatában elmondta, hogy győzelmeket szeretne aratni az autóval és a bajnoki címért küzdeni. Nem vont le elhamarkodott következtetéseket az autóról, amit vasárnap már pályára is visznek egy filmforgatási nap keretein belül. A hivatalos teszt hétfőn kezdődik Barcelonában, ahol előbb Vettel, majd Raikkonen vezet két-két napot.