FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Abarth 695 Rivale: Abarth teljesítmény – Riva elegancia

2017-06-19
Comments off
1 792 Views

Új, limitált szériás modellt jelentett be az Abarth, melynek megalkotásában a Riva segédkezett. A hajózás legendás márkájának számító Riva neve mindig is egyet jelentett az olasz eleganciával és stílusérzékkel, most pedig mindez hozzájárult minden idők legkifinomultabb Abarth modelljének megteremtéséhez. A vászon- és fémtetős kivitelben egyaránt elérhető 695 Rivale különleges megjelenésével és a Riva által biztosított, a yachtok ihlette, prémium anyaghasználatával emelkedik ki a tömegből. Az Abarth 695 Rivale elegáns és összetéveszthetetlen, mint egy Riva yacht, és ugyanolyan kivételes menetdinamikát ígér, mint az összes Abarth limitált széria.

Az Abarth és a Riva egyaránt dicső múltra tekinthetnek vissza, a vállalatok az évek során folyamatosan arra törekedtek, hogy hagyományaikat ápolva formálják meg jövőjüket. Carlo Abarth és Carlo Riva személyes története nagyszerű, vérbeli olasz történet: mindketten legendává nemesítették álmaikat. Egyikük sem félt túllépni a megszokott korlátokon, így születtek meg azok a minden mérce felett álló autók és hajók, amelyek mára globális jelképekké váltak.

Az autó stílusát az új fejlesztésű, vadonatúj Riva „56 Rivale” ihlette – az egyik legdinamikusabb, egyben legtakarékosabb hajó, amelyet a Sarnico-i hajóüzem valaha épített. A yacht és az autó számos stíluselemen osztoznak: ilyen például a Riva jellegzetes szürke színe vagy a selyemfényű króm burkolatok alkalmazása. Az egyedülálló a Riva Sera kék és Riva szürke bicolor fényezést kettős akvamarin díszcsík választja el, amely az övvonalnál végig futva a hajók „szépségvonalát” idézi. Az ajtókilincsek, a csomagtérajtón található “695 Rivale” felirat és a hátsó lökhárítók selyemfényű króm borítása, valamint a csomagtér selyemfényű króm betéte egytől egyig a yachtok kifinomult vonalvezetését idézik; az új Riva hajókon megtalálható oldalsó rostélyokra emlékeztető elem még inkább összetéveszthetetlenné teszi az autót. A 17 colos könnyűfém keréktárcsák egyedi mintázatot kaptak.

A beltérben a carbonszálas lábtámaszok, az üléseket és ajtópaneleket borító kék bőr, a kék betétes fekete szőnyegek vagy a carbonszálas vagy mahagóni műszerfalpanel még tovább erősítik az autó yachtos hangulatát. A mahagóni kivitel még mélyebben tárja fel előttünk a Riva márka filozófiáját: a műszerfalbetéten túl különleges, mahagóni emblémás, kék-fekete bőrrel borított kormány, kék bőr műszerfalbetét, valamint mahagóni váltógomb és lábtámasz teszi teljessé a képet.

Az alapfelszereltség részét képezi a UconnectTM infotainment rendszer 7 colos HD érintőképernyővel, Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással. Emellett kézzel sorszámozott plakett is található az autóban, amelyre kívánság szerint akár a hajónk nevét is felírják – így válhat az új Abarth 695 Rivale nagyteljesítményű szárazföldi yachttá. Végezetül az Abarth karakter is egyértelműen megnyilvánul, a szénszálas végcsövekkel szerelt Akrapović kipufogórendszertől kezdve a fekete, négy rögzített dugattyús első nyereggel szerelt Brembo fékekig; a 17 colos, különleges fényes szürke kivitelű Supersport könnyűfém keréktárcsáktól kezdve a frekvencia-szelektív csillapítású (FSD) Abarth by Koni futómű-technológiáig.

Az Abarth a folyamatos technológiai fejlesztéseket alkalmazva figyelemreméltó teljesítményt kínál: a 695 Rivale motorházteteje alatt egy 1368 cm3-motor dolgozik, 180 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal. Az autó súly-teljesítmény aránya a legkiválóbb szupersportkocsikat idézi: 5,8 kg/LE. Szintén lenyűgözőek a menetteljesítmények: 225 km/óra végsebesség, és 6,7 másodperces gyorsulás álló helyzetből 100 km/órára. Az autó tehát egyszerre elégíti ki az eleganciát, kifinomultságot és sportosságot kereső, extravagáns ügyfelek igényeit.

Az Abarth 695 Rivale bevezetésével egy időben jelenik meg a 695 Rivale 175th Anniversary modell, amely az 1842-ben alapított Riva 175. születésnapja előtt tiszteleg – nem sok márka büszkélkedhet ilyen szép életkorral világszerte. Ennek a csodálatos születésnapnak a tiszteletére született meg a 695 Rivale korlátozott példányban (175-175 darab ferdehátú, illetve cabrio kivitelben) készülő különkiadása. Ez a jubileumi példány a legjobb olasz kézműves hagyományok előtt tiszteleg kéttónusú, kézzel varrott fekete-kék bőrüléseivel, a fejtámlákba hímezett, évfordulós emblémáival, amely egyébként a carbonszálas műszerfalpanelre nyomva is megjelenik; az utastérben elhelyezett, sorszámozott plakettel, valamint a tetőoszlopon kívül elhelyezett, jubileumi emblémával, egyedi dekorelemekkel, különleges keréktárcsákkal.