FRISS
Elhunyt Niki Lauda (május 21, 2019 6:55 de.)
Elkelt a Magneti Marelli (május 4, 2019 2:28 du.)
Alfa Romeo Racing 2019 (március 10, 2019 8:26 du.)
GFG Style Kangaroo – Genf 2019 (március 9, 2019 10:10 de.)

Alfa Romeo Giulietta 2.0 Mjet Distinctive

2010-07-20
Comments off
2 712 Views

Zseniális részletek

Oldalról apró részletekkel veteti észre magát a Giulietta. A szélesített sárvédők, a küszöb sportos, mégis visszafogott kialakítása, az oldalablakokat keretbe záró krómdíszítés vagy a kilinccsel harmonizáló oldalsó irányjelző, melyben három led dolgozik – zseniális megoldás. Az első ajtóknál nincs semmi különös, azonban a hátsókról annál inkább beszélnünk kell. Először is a vonaláról, amely eléggé non-figuratívra sikerült, de ez semmiképpen sem negatív kritika, mert egy fiatalos hangulatot ad az autónak. Másodsorban a kilincsről, ami a 147 utódjaként természetesen rejtett, de már az első kinyitásnál az az érzése az embernek, hogy csinálhatták volna masszívabb anyagból is.

A Giulietta emelkedő övvonala a hátsó lámpatestekben végződik. A far rész nagyon tetszetős, szerintem az autó legjobban eltalált része. Az egyedi lámpák, az ikerkipufogók és az Alfa Romeo embléma alá elhelyezett Giulietta felirat összességében hozzájárulnak ahhoz, hogy azt érezzük, amit a tervezők szerettek volna: sportos, modern, lendületes életérzést sugároz, ugyanakkor kicsit emlékeztet a 147-esre is.

A csomagtérajtó alsó része és a hátsó ablak nincs egy vonalban. A tervezők ily módon nyertek így pár liter pluszt a csomagtérben, ráadásul még jól is néz ki. A csomagtartót az Alfa Romeo emblémával tudjuk kinyitni, ami meglepetésünkre kompakt autóhoz képest nagyméretű, 350 literes.