FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Alonso elbúcsúzott a csapattól

2014-12-14
Comments off
768 Views

A Ferrari megtartotta szokásos karácsonyi vacsoráját, ahol Fernando Alonso elköszönt a csapattól. A spanyol pilóta búcsúajándékként egy kormányt kapott, melyet az új csapatfőnöktől vett át.

A nagyszabású rendezvényen jelen voltak a Ferrari kereskedelmi partnerei és a cég felsővezetői is.  Sergio Marchionne természetesen beszédet is mondott, melyben harcra buzdította a Ferrarit, hogy az mihamarabb visszatérjen az élre.

„Ebben a helyiségben rengeteg a tehetséges ember. Azért vagyok itt, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőletek, és hogy biztosítsam a szükséges forrásokat, melyek – párosítva a képességeitekkel – lehetővé teszik majd, hogy a fantasztikus pilótapárosunk az élen harcolhasson. Ezért döntöttem úgy, hogy kinevezem Maurizio Arrivabenét, aki biztosítja, hogy a Ferrari profitál a hatékony vezetőségből. Maximálisan bízom Maurizióban. Ő hosszú ideje ismeri ezt a világot, és megvan benne a képesség, hogy átsegítse a Scuderiát ezen a perióduson, mely nemcsak a csapatnak, hanem általánosságban a Forma-1-nek is nehéz. Ne féljetek a változástól, bátran álljatok elő ötletekkel. Tudom, hogy képesek vagytok rá, és erre van szüksége a Ferrarinak.”

Ezután Maurizio Arrivabene is megszólalt, beszédében kitért a súlyos balesetet szenvedett pilótákra – Jules Bianchira és Michael Schumacherre -, akik közel állnak a csapathoz. Bianchi a Ferrari Junior Akadémiájának versenyzőjeként, Schumacher pedig az együtt megszerzett öt vb-címével írta be magát a Ferrari nagykönyvébe. Arrivabene megemlékezett a nemrég elhunyt Emilio Botinról is, aki a Santander elnökeként évek óta támogatta a csapatot.

„Büszke vagyok arra, hogy ennél a cégnél dolgozhatok. Most azért vagyunk itt, hogy karácsonyra készüljünk, de januártól azt akarom látni, hogy nem védekező-, hanem támadóállásban vagyunk. A cél ugyanis az, hogy visszajuttassuk a Scuderiát oda, ahova való.” – fejezte be beszédét Arrivabene.