FRISS
Genfben mutatkozik be a 488 csúcsváltozata (február 16, 2018 8:52 de.)
Hamarosan érkezik az Alfa Romeo Sauber C37 (február 15, 2018 7:41 du.)
Életre kelt a Ferrari idei erőforrása (február 10, 2018 6:34 du.)
Időtlen szenvedély (február 10, 2018 2:09 du.)
Kimi havas pályán gokartozott (január 19, 2018 6:59 du.)

Bemutatkozott a Fiat Ægea

2015-05-22
Comments off
151 Views

A Fiat az Isztanbuli Autókiállításon tartotta új kompakt szedánjának világpremierjét. A kezdetektől lépcsőshátú autóként elképzelt új modell a harmonikus, kiegyensúlyozott formavilágot kiemelkedően hatékony helykihasználással társítja.

Olasz stílussal és Fiat technológiával felvértezett globális gépkocsi, mely az olaszországi FCA formatervezési központja és a törökországi Tofaş kutatás-fejlesztési részleg együttműködésének eredménye. A hároméves fejlesztési időszakban több mint kétezren dolgoztak az új modellen. Gyártása a Bursaban található, a világ egyik leginnovatívabb – a World Class Manufacturing (világszínvonalú gyártás) díj arany fokozatával is rendelkező – ipari gyártólétesítményében zajlik majd.

A projekt név – Ægea – elismeréssel adózik Törökország előtt, amely mindig is stratégiai szerepet töltött be a Fiat Chrysler csoport életében, ezzel is erős hidat képezve Kelet és Nyugat között. A modell novembertől lesz kapható Törökországban; idővel pedig az EMEA térség több mint 40 országában lesz elérhető, egy globális márka globális termékeként.

Az új modell világpremierjének helyszínéül az Isztambuli Autószalont választotta a Fiat, ezzel is megerősítve, hogy a török piac rendkívül fontos szerepet játszik az FCA csoport stratégiájában, illetve tisztelegve azelőtt az 50:50 tulajdonosi arányú vegyes vállalat előtt, amelyet még 1968-ban alapított az akkori Fiat csoport és a Koç Holding.

Az FCA kiemelt szerepet szán új modelljének, amellyel tovább szeretné erősíteni jelenlétét az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben, illetve megszilárdítani vezető szerepét a kompakt szedánok törökországi piacán.

Az új Fiat modell a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílus egészíti ki, ami egy letisztult, hamisítatlan, erőteljes szedán arányaival ruházza fel a kiváló adottságokkal rendelkező gépkocsit.

A modell kiemelkedően tágas belső teret és csomagtartót kapott, a szedán négy és fél méter hosszú, 178 cm széles, 148 cm magas, tengelytávja 264 centiméter, a csomagtartó kapacitása meghaladja az 510 litert.

A Fiat új modellje hajtásláncok gazdag választékát kínálja, megbízható, nagyteljesítményű, gazdaságos és tiszta üzemű erőforrásokkal: két Multijet II turbódízelt, valamint kétféle benzinmotort, kézi vagy automata sebességváltóval, 95-120 LE teljesítménnyel.