FRISS
Ferrari SF90 Stradale (május 29, 2019 11:01 de.)
A Renault-val egyesülhet a Fiat-Chrysler (május 27, 2019 7:51 de.)
Raikkonen belépett a 300-as klubba (május 26, 2019 10:27 de.)
Fiat 500X: túl az 500 ezer darabon (május 23, 2019 5:50 du.)
Elhunyt Niki Lauda (május 21, 2019 6:55 de.)

Bemutatkozott a Fiat Ægea

2015-05-22
Comments off
367 Views

A Fiat az Isztanbuli Autókiállításon tartotta új kompakt szedánjának világpremierjét. A kezdetektől lépcsőshátú autóként elképzelt új modell a harmonikus, kiegyensúlyozott formavilágot kiemelkedően hatékony helykihasználással társítja.

Olasz stílussal és Fiat technológiával felvértezett globális gépkocsi, mely az olaszországi FCA formatervezési központja és a törökországi Tofaş kutatás-fejlesztési részleg együttműködésének eredménye. A hároméves fejlesztési időszakban több mint kétezren dolgoztak az új modellen. Gyártása a Bursaban található, a világ egyik leginnovatívabb – a World Class Manufacturing (világszínvonalú gyártás) díj arany fokozatával is rendelkező – ipari gyártólétesítményében zajlik majd.

A projekt név – Ægea – elismeréssel adózik Törökország előtt, amely mindig is stratégiai szerepet töltött be a Fiat Chrysler csoport életében, ezzel is erős hidat képezve Kelet és Nyugat között. A modell novembertől lesz kapható Törökországban; idővel pedig az EMEA térség több mint 40 országában lesz elérhető, egy globális márka globális termékeként.

Az új modell világpremierjének helyszínéül az Isztambuli Autószalont választotta a Fiat, ezzel is megerősítve, hogy a török piac rendkívül fontos szerepet játszik az FCA csoport stratégiájában, illetve tisztelegve azelőtt az 50:50 tulajdonosi arányú vegyes vállalat előtt, amelyet még 1968-ban alapított az akkori Fiat csoport és a Koç Holding.

Az FCA kiemelt szerepet szán új modelljének, amellyel tovább szeretné erősíteni jelenlétét az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben, illetve megszilárdítani vezető szerepét a kompakt szedánok törökországi piacán.

Az új Fiat modell a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílus egészíti ki, ami egy letisztult, hamisítatlan, erőteljes szedán arányaival ruházza fel a kiváló adottságokkal rendelkező gépkocsit.

A modell kiemelkedően tágas belső teret és csomagtartót kapott, a szedán négy és fél méter hosszú, 178 cm széles, 148 cm magas, tengelytávja 264 centiméter, a csomagtartó kapacitása meghaladja az 510 litert.

A Fiat új modellje hajtásláncok gazdag választékát kínálja, megbízható, nagyteljesítményű, gazdaságos és tiszta üzemű erőforrásokkal: két Multijet II turbódízelt, valamint kétféle benzinmotort, kézi vagy automata sebességváltóval, 95-120 LE teljesítménnyel.