FRISS
Alfa Romeo Stelvio QV (március 20, 2018 9:23 du.)
Kiemelkedő évet zárt a Pappas Auto (március 20, 2018 9:16 du.)
Touring Superleggera Sciadipersia (március 11, 2018 6:03 du.)

Energiatakarékos járművekben a Ferrari pilóták

2014-11-01
Comments off
266 Views

Fernando Alonso és Kimi Raikkonen a Louisiana-i Műszaki Egyetem hallgatói által készített energiatakarékos autókat próbáltak ki Austinban. A Shell szponzorálta Eco-Marathon rendezvényen bemutatott kísérleti járművek közül az egyik 1 gallon (kb. 3,8 liter) üzemanyaggal 785 kilométer megtételére képes. A Shell nem véletlenül karolta fel az üzemanyag fogyasztás drasztikus csökkentésének ügyét, a Forma-1-ben bevezetett üzemanyag korlátozás párhuzamba állítható a közúti járművek fogyasztásának csökkentésével.

„A sportág legnagyobb kihívása azóta, hogy a ’30-as években a Shell és a Ferrari partnerkapcsolata elkezdődött” – olvasható a Shell sajtóanyagában.

„Mókás volt a hallgatók által épített autó vezetése. Ez a versenyzés jövője. Arra kell törekednünk, hogy a Forma-1 még inkább laboratórium legyen a közúti autók számára, így szerintem a Forma-1-nak a Shell Eco-Marathon irányába kell elmozdulnia. Amikor a hallgatók friss és bátor ötleteihez adunk némi szenvedélyt, ilyen gyönyörű koncepciók készülnek, amelyek megmutatják, hogy mit tudunk elérni a jövőben.” – nyilatkozta Alonso.

„Az Eco-Marathon egy kiváló projekt az egyetemisták számára. Néhányukkal találkoztam az év korábbi szakaszában, Spában egy városi koncepcióautót is kipróbálhattam, arra viszont most első ízben kínálkozott lehetőségem, hogy egy teljes egészében hallgatók által tervezett és épített autót vezessek. Ezek az autók egyáltalán nem annyira egyszerűek, mint amilyennek tűnnek.” – mondta Raikkonen.