FRISS
Ferrari SF90 Stradale (május 29, 2019 11:01 de.)
A Renault-val egyesülhet a Fiat-Chrysler (május 27, 2019 7:51 de.)
Raikkonen belépett a 300-as klubba (május 26, 2019 10:27 de.)
Fiat 500X: túl az 500 ezer darabon (május 23, 2019 5:50 du.)
Elhunyt Niki Lauda (május 21, 2019 6:55 de.)

Ghibli: lenyűgöző formák, kimagasló teljesítmény, mostantól dízelmotorral is

2013-10-17
Comments off
446 Views

Tegnap este mutatta be a Maserati magyarországi hivatalos márkakereskedője, a Maserati Wallis a szigonyos márka kisebbik négyajtós szedánját, a Ghiblit. Az új luxus sportlimuzin első pillantásra lenyűgözte a meghívott vendégeket.

Az előre sejthető volt, hogy igen nagy érdeklődés fogja kísérni a Maserati új modelljének bemutatóját. Megérzésünk be is igazolódott, hisz nagy tömeg várta a lepel lehullásának pillanatát a Buda szívében lévő Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

A kellemes hangulatú fogadáson Antal Péter a Maserati Wallis ügyvezető igazgatójának bevezető beszéde után a terem elsötétedése jelezte, hogy lassan történni fog valami. Élő táncos show kezdődött, majd a koreográfia részeként lerántották a leplet az autóról, és innentől kezdve a Ghibli vette át a főszerepet az est hátralévő részében.

Az autó első pillantásra lenyűgözte a meghívott vendégeket. A Maserati eddigi modelljeinek gyártása során felhalmozott minden tapasztalatát felhasználta kisebbik szedánjának tervezésekor, így a márkától megszokott egyedi megjelenésű, lehengerlő formatervű limuzint alkottak. Ízig-vérig olasz tervezés, a Ghibli formavilága egyszerre sportos és elegáns.

Az utastér igényes kialakítása, anyagai, elrendezése erősíti a külső által közvetített értékeket. Az ülések a testet körülölelő formájukkal még sportosabb atmoszférájúvá teszik a belső teret, egyúttal elsőrangú kényelmet biztosítanak. A puha, természetes szemcsézésű bőrkárpittal a műszerfalat és az ajtókat is bevonták.

A Ghibli és Ghibli S meghajtását egy innovatív, 3 literes Twin Turbo V6-os motor biztosítja, amely egy rendkívül hatékony működésű egység, amellyel úgy sikerül alacsonyabb fogyasztást és emissziót elérni, hogy közben a márkához méltó teljesítményt nyújtsa. A Ghibli Diesel a Maserati történetének első dízelmotoros modellje, azonban a sportos motorhangot a Maserati Active Sound rendszerének köszönhetően itt is élvezhetjük majd.

A Ghibli, egyedülálló módon a hasonló kategóriájú autók körében, nem szorítja korlátok közé tulajdonosát ha saját elképzeléseit szeretné érvényesíteni hiszen sok részlet esetében többféle opció áll rendelkezésre a rendeléskor, ideértve a színeket és az anyagokat is. Hogy láthassuk, hogy amit kitaláltunk az hogyan is fog összességében kinézni használhatjuk a Maserati Autó Konfigurátort.