FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Ghibli: lenyűgöző formák, kimagasló teljesítmény, mostantól dízelmotorral is

2013-10-17
Comments off
1 337 Views

Tegnap este mutatta be a Maserati magyarországi hivatalos márkakereskedője, a Maserati Wallis a szigonyos márka kisebbik négyajtós szedánját, a Ghiblit. Az új luxus sportlimuzin első pillantásra lenyűgözte a meghívott vendégeket.

Az előre sejthető volt, hogy igen nagy érdeklődés fogja kísérni a Maserati új modelljének bemutatóját. Megérzésünk be is igazolódott, hisz nagy tömeg várta a lepel lehullásának pillanatát a Buda szívében lévő Hegyvidék Bevásárlóközpontban.

A kellemes hangulatú fogadáson Antal Péter a Maserati Wallis ügyvezető igazgatójának bevezető beszéde után a terem elsötétedése jelezte, hogy lassan történni fog valami. Élő táncos show kezdődött, majd a koreográfia részeként lerántották a leplet az autóról, és innentől kezdve a Ghibli vette át a főszerepet az est hátralévő részében.

Az autó első pillantásra lenyűgözte a meghívott vendégeket. A Maserati eddigi modelljeinek gyártása során felhalmozott minden tapasztalatát felhasználta kisebbik szedánjának tervezésekor, így a márkától megszokott egyedi megjelenésű, lehengerlő formatervű limuzint alkottak. Ízig-vérig olasz tervezés, a Ghibli formavilága egyszerre sportos és elegáns.

Az utastér igényes kialakítása, anyagai, elrendezése erősíti a külső által közvetített értékeket. Az ülések a testet körülölelő formájukkal még sportosabb atmoszférájúvá teszik a belső teret, egyúttal elsőrangú kényelmet biztosítanak. A puha, természetes szemcsézésű bőrkárpittal a műszerfalat és az ajtókat is bevonták.

A Ghibli és Ghibli S meghajtását egy innovatív, 3 literes Twin Turbo V6-os motor biztosítja, amely egy rendkívül hatékony működésű egység, amellyel úgy sikerül alacsonyabb fogyasztást és emissziót elérni, hogy közben a márkához méltó teljesítményt nyújtsa. A Ghibli Diesel a Maserati történetének első dízelmotoros modellje, azonban a sportos motorhangot a Maserati Active Sound rendszerének köszönhetően itt is élvezhetjük majd.

A Ghibli, egyedülálló módon a hasonló kategóriájú autók körében, nem szorítja korlátok közé tulajdonosát ha saját elképzeléseit szeretné érvényesíteni hiszen sok részlet esetében többféle opció áll rendelkezésre a rendeléskor, ideértve a színeket és az anyagokat is. Hogy láthassuk, hogy amit kitaláltunk az hogyan is fog összességében kinézni használhatjuk a Maserati Autó Konfigurátort.