Bahreini Nagydíj - Mindkét Ferrari pontszerző helyen
Bahreini Nagydíj - Mindkét Ferrari pontszerző helyen
2012. 04. 22., Vasárnap, 16:22 Nyomtatható verzió  Küldje el ismerősének!
Forma 1 Alonso és Massa nyolc pontot gyűjtött.

Hirdetés

Mindkét Ferrari pontszerző helyen fejezte be a Bahreini Nagydíjat. Fernando Alonso a hetedik, Felipe Massa a kilencedik helyen ért be. A Ferrari mindkét autójával három kiállásos taktikán volt, mely jó döntésnek bizonyult, hisz a tapadás hiánya miatt gyengébb eredményeket felmutató autóikkal csak így kerülhettek az első tízbe.

Stefano Domenicali: "Őszintén szólva csak másodlagos fontosságú számunkra, hogy mi történt ma a pályán. Nagyon szomorúak vagyunk amiatt, hogy Matteo Vignali, a sebességváltóknál dolgozó egyik fiatalember szívrohamban elhunyt. Megdöbbentő, hogy csak 32 éves volt. Együtt érzünk a családjával és a barátaival, nehéz így a versenyeredményeket elemezni. Elmondhatom, hogy a versenyek nagyon kemény első része most véget ért, bár már vártuk. Sikerült menteni a menthetőt, már ami a tabellát illeti. Most a jövőbe tekintünk és előre lépünk a minőség tekintetében, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a dobogós helyekért harcoljunk és ne csak a pontszerzésért. Ez az, amit több héten át kértem a mérnökeinktől és ami Barcelonát illeti, már várom, hogy mindenki láthassa a minden területen megtett erőfeszítéseink eredményét."

Fernando Alonso: "Egy kicsit jobb versenyünk volt, mint amire számítottunk, sikerült a legkevesebbet veszítenünk. Nyolc pont hátránnyal érkeztünk és tízzel távozunk. Jó, hogy véget ért a szezon első négy futama, nem tagadjuk, hogy nem vagyunk elégedettek vele. Most világos, hogy előre kell lépnünk, mert nem számíthatunk mindig arra, hogy mások hibáznak. Számítottam rá, hogy a Lotus nagyon versenyképes lesz, mert egész hétvégén azok voltak. Eddig jó volt, hogy nem csupán egyetlen versenyző zsebelte be a pontokat, mint például tavaly. Ami a versenyt illeti, semmi mást nem mondhatok, mint amit egy héttel ezelőtt Sanghajban: az autó gyakorlatilag ugyanaz. Néhány területen erősek voltunk, másokon kevésbé, minden az abroncsok viselkedésén múlt. Hiányzott a versenysebességünk. Ami a Rosberggel való incidenst illeti, csak azt tudom elmondani, hogy ha több hely lett volna a falig, nem vagyok biztos benne, hogy most itt lennék, hogy erről beszéljek. Kár, hogy hiányzott még egy egyenes, hogy a végén megelőzzem Di Restát, egy kicsivel több pontot szerezhettünk volna. Ahogy mondtam korábban, olyan gyorsan kell javulnunk, amilyen gyorsan csak lehet, Barcelonában lesz néhány nagyobb fejlesztésünk, de másoknak is, így hogy mennyire sikerül jó munkát végeznünk, az csak a pályán derül ki Montmelóban."

Felipe Massa: "Nem volt túl könnyű a verseny, de végül sikerült jó munkát végeznünk és idén először pontszerző helyen végeznem. Ez szép eredmény most, de tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferrari nem lehet elégedett a kilencedik hellyel. Ez a teljesítmény önbizalmat ad a szezon további részére. Egyértelműen javítanunk kell az autó teljesítményén, amilyen gyorsan csak lehet, hogy harcolhassunk az érdemleges pozíciókért. Barcelonába mindenki jelentős fejlesztésekkel érkezik majd és jobb munkát kell végeznünk másoknál, mert a bajnokság elején elég sokat veszítettünk. Ami a versenyt illeti, azt hiszem, jó döntés volt tegnap megspórolni egy szett lágy gumit. Kár, hogy a bokszban megelőzött Rosberg, ha sikerül előtte maradnom, jobb eredményt értem volna el. Nehéz volt boldogulni az autó hátuljával és nem fékeztem teljes erőből, mert nem akartam, hogy a végére teljesen elfogyjanak a gumijaim."


2015. 01. 31. Szombat,   Marcella
Legyen a kezdőlapom,  Kedvencek közé
 Tagdoboz

Felhasználónév:
Jelszó:


elfelejtettem a jelszavam»
 Szavazás
Maserati dízelmotorral?

szentségtörés
ez most vicc, ugye?
azzal is elfogadnám
épp ideje volt

 A kategória hírei

Cowboykalapban járnak a pilóták MonzábanCowboykalapban járnak a pilóták Monzában
Mario Andretti áll a jópofa reklám mögött.
Kimi Raikkonen Rotterdamban bemutatózottKimi Raikkonen Rotterdamban bemutatózott
A városban kialakított pályán száguldott az F60.
Ferrari erőforrásokkal indul a Haas F1Ferrari erőforrásokkal indul a Haas F1
2016-ban debütál az új csapat.
Környezetbarát járművekkel ismerkedtek a Ferrari pilótáiKörnyezetbarát járművekkel ismerkedtek a Ferrari pilótái
A Shell Eco-Marathon autói közül többet ki is próbáltak.
Nyári szünet a Forma1-ben?Nyári szünet a Forma1-ben?
"Enzo Ferrari forog a sírjában."
A Ferrari feláldozta a motorerőtA Ferrari feláldozta a motorerőt
Marmorini csak végrahajtotta az utasításokat.
Alonso és Raikkonen a legjobban kereső pilóták közöttAlonso és Raikkonen a legjobban kereső pilóták között
Hármas holtverseny az élen.
Bolondbiztossá teszik a ParabolicátBolondbiztossá teszik a Parabolicát
Már Monza sem a régi.
Van az a pénz...Van az a pénz...
Alonso 105 millió eurót kér három évre.
A Ferrari pilótái már látták a 2015-ös autótA Ferrari pilótái már látták a 2015-ös autót
Persze még csak papíron.
...tovább a(z) Forma 1 hivatalos oldalára!

 Partnereink

Idea-NET


Jogi Nyilatkozat
::
Médiaajánlat
::
Kapcsolat
::