Bahreini Nagydíj - Mindkét Ferrari pontszerző helyen
Bahreini Nagydíj - Mindkét Ferrari pontszerző helyen
2012. 04. 22., Vasárnap, 16:22 Nyomtatható verzió  Küldje el ismerősének!
Forma 1 Alonso és Massa nyolc pontot gyűjtött.

Hirdetés

Mindkét Ferrari pontszerző helyen fejezte be a Bahreini Nagydíjat. Fernando Alonso a hetedik, Felipe Massa a kilencedik helyen ért be. A Ferrari mindkét autójával három kiállásos taktikán volt, mely jó döntésnek bizonyult, hisz a tapadás hiánya miatt gyengébb eredményeket felmutató autóikkal csak így kerülhettek az első tízbe.

Stefano Domenicali: "Őszintén szólva csak másodlagos fontosságú számunkra, hogy mi történt ma a pályán. Nagyon szomorúak vagyunk amiatt, hogy Matteo Vignali, a sebességváltóknál dolgozó egyik fiatalember szívrohamban elhunyt. Megdöbbentő, hogy csak 32 éves volt. Együtt érzünk a családjával és a barátaival, nehéz így a versenyeredményeket elemezni. Elmondhatom, hogy a versenyek nagyon kemény első része most véget ért, bár már vártuk. Sikerült menteni a menthetőt, már ami a tabellát illeti. Most a jövőbe tekintünk és előre lépünk a minőség tekintetében, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a dobogós helyekért harcoljunk és ne csak a pontszerzésért. Ez az, amit több héten át kértem a mérnökeinktől és ami Barcelonát illeti, már várom, hogy mindenki láthassa a minden területen megtett erőfeszítéseink eredményét."

Fernando Alonso: "Egy kicsit jobb versenyünk volt, mint amire számítottunk, sikerült a legkevesebbet veszítenünk. Nyolc pont hátránnyal érkeztünk és tízzel távozunk. Jó, hogy véget ért a szezon első négy futama, nem tagadjuk, hogy nem vagyunk elégedettek vele. Most világos, hogy előre kell lépnünk, mert nem számíthatunk mindig arra, hogy mások hibáznak. Számítottam rá, hogy a Lotus nagyon versenyképes lesz, mert egész hétvégén azok voltak. Eddig jó volt, hogy nem csupán egyetlen versenyző zsebelte be a pontokat, mint például tavaly. Ami a versenyt illeti, semmi mást nem mondhatok, mint amit egy héttel ezelőtt Sanghajban: az autó gyakorlatilag ugyanaz. Néhány területen erősek voltunk, másokon kevésbé, minden az abroncsok viselkedésén múlt. Hiányzott a versenysebességünk. Ami a Rosberggel való incidenst illeti, csak azt tudom elmondani, hogy ha több hely lett volna a falig, nem vagyok biztos benne, hogy most itt lennék, hogy erről beszéljek. Kár, hogy hiányzott még egy egyenes, hogy a végén megelőzzem Di Restát, egy kicsivel több pontot szerezhettünk volna. Ahogy mondtam korábban, olyan gyorsan kell javulnunk, amilyen gyorsan csak lehet, Barcelonában lesz néhány nagyobb fejlesztésünk, de másoknak is, így hogy mennyire sikerül jó munkát végeznünk, az csak a pályán derül ki Montmelóban."

Felipe Massa: "Nem volt túl könnyű a verseny, de végül sikerült jó munkát végeznünk és idén először pontszerző helyen végeznem. Ez szép eredmény most, de tisztában vagyunk azzal, hogy a Ferrari nem lehet elégedett a kilencedik hellyel. Ez a teljesítmény önbizalmat ad a szezon további részére. Egyértelműen javítanunk kell az autó teljesítményén, amilyen gyorsan csak lehet, hogy harcolhassunk az érdemleges pozíciókért. Barcelonába mindenki jelentős fejlesztésekkel érkezik majd és jobb munkát kell végeznünk másoknál, mert a bajnokság elején elég sokat veszítettünk. Ami a versenyt illeti, azt hiszem, jó döntés volt tegnap megspórolni egy szett lágy gumit. Kár, hogy a bokszban megelőzött Rosberg, ha sikerül előtte maradnom, jobb eredményt értem volna el. Nehéz volt boldogulni az autó hátuljával és nem fékeztem teljes erőből, mert nem akartam, hogy a végére teljesen elfogyjanak a gumijaim."


2016. 02. 12. Péntek,   Lívia, Lídia
Legyen a kezdőlapom,  Kedvencek közé
 Szavazás
Megismétli elődje sikereit a Fiat 124 Spider?

igen és lehet még túl is szárnyalja
igen, de csak Európában
igen, de csak az USA-ban
ez a 124 nem lesz olyan sikeres

 A kategória hírei

Raikkonen és Vettel MexikóbanRaikkonen és Vettel Mexikóban
A Ferrari és a Santander közös reklámfilmje zseniális.
Spában 900. F1-es futamára készül a FerrariSpában 900. F1-es futamára készül a Ferrari
Már készül az ünnepi dekoráció.
Hivatalos: Raikkonen 2016-ban is marad a Ferrari pilótájaHivatalos: Raikkonen 2016-ban is marad a Ferrari pilótája
Arrivabene bízik a finn pilótában.
Raikkonen Helsinkiben gokartozottRaikkonen Helsinkiben gokartozott
Hazájában jól érezte magát a finn pilóta.
Vettel porcelánt szeretett volna – megkaptaVettel porcelánt szeretett volna – megkapta
Nem tetszett neki a Magyar Nagydíj trófeája.
Sebastian Vettel benzinkutasnak álltSebastian Vettel benzinkutasnak állt
F1-es Ferrarit tankolt egy magyar benzinkúton.
Raikkonen újra Goodwoodban parádézottRaikkonen újra Goodwoodban parádézott
Ezúttal a Ferrari F10 volánja mögött.
Úton a második Vettel babaÚton a második Vettel baba
Szeptemberre várják a kicsit.
Szerződést hosszabbított a Ferrari és a Philip MorrisSzerződést hosszabbított a Ferrari és a Philip Morris
A dohányreklámok betiltása ellenére is folytatja a közös munkát a két cég.
Bahrein: Ezúttal Raikkonen állt dobogóraBahrein: Ezúttal Raikkonen állt dobogóra
A finn egy jól megválasztott stratégiával lett második.
...tovább a(z) Forma 1 hivatalos oldalára!

 Partnereink

Idea-NET


Jogi Nyilatkozat
::
Médiaajánlat
::
Kapcsolat
::