Kanadai Nagydíj - Egyértelműen fejlődik a Ferrari
Kanadai Nagydíj - Egyértelműen fejlődik a Ferrari
2012. 06. 10., Vasárnap, 21:39 Nyomtatható verzió  Küldje el ismerősének!
Forma 1 Alonso ötödik, Massa hibázott, de pontszerző helyen ért célba.

Hirdetés

Fernando Alonso az első helyért harcolt a Kanadai Nagydíjon, de a gumik túlzott kopása miatt végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel. A spanyol pilóta megpróbálta egy kiállással teljesíteni a futamot, de ez rossz taktikának bizonyult, így visszaesett. Felipe Massa a hatodik körben megpördült és ezzel jelentősen visszaesett, de végül sikerült pontszerző helyre behoznia a versenyautóját.

Stefano Domenicali: "Érzünk egy kis csalódást ma délután, ezt nincs értelme tagadni. Ez az első olyan hétvége, amikor nem tudtuk kihozni magunkból a legtöbbet, de az is hozzájárult, hogy a fejlődésünknek köszönhetően magasak voltak az elvárások. Ne feledjük, hogy tegnap a pole-ért küzdöttünk és ma egészen a végéig harcban voltunk a győzelemért: Bahreinben másfél hónappal ezelőtt csupán egyik pilótánk tudott bejutni a Q3-ba és egy perccel a győztestől lemaradva fejeztük be a versenyt. Ma ejtettünk két hibát: nem figyeltünk eléggé Vettelre, amikor a német másodszor kiállt és Felipe megpördült a verseny elején. Mindent összevetve az első hiba viszonylag nem sokba került számunkra, míg a másodikért nagyobb árat fizettünk, mert Felipe - akinek a monacóin kívül nem voltak jó hétvégéi - most tartani tudta a tempót az élmenőkkel. Az előzetes elemzések után meg kell néznünk a hétvégét a bajnokság szempontjából is. Fernando csupán két ponttal van lemaradva az elsőtől és az F2012 újra versenyképes és a legjobbakkal tud harcolni.„


Fernando Alonso: "Ma megpróbáltuk megnyerni a versenyt, de lutri volt csupán egy kiállással végigmenni és nem jött be. Az utolsó körök valóban nagyon hosszúak voltak, a gumik hirtelen elkoptak és túl lassú lettem, hogy védekezzek a mögöttem jövőktől. A mérnököm azt mondta, hogy tartsam fel őket, de már nem volt rá módom. Ma az igazi probléma az abroncsok kopása volt és nem kifejezetten a stratégia, ami legfeljebb egy helyünkbe került, de ne felejtsük el, hogy ugyanezzel a stratégiával magunk mögött tudtuk tartani Vettelt az első kiállásnál. Az autó az egész versenytávon versenyképes volt, nem a leggyorsabb, mert az a McLaren volt. Dolgoznunk kell még az abroncsok kopásán, erre egészen apró tényezők is hatással lehetnek, mint néhány fokkal kisebb vagy nagyobb hőmérséklet, bár itt talán akkor is elfogytak volna. Ez nem egy gumi világbajnokság, de minden részletében meg kell vizsgálni, hogy győzelemre törhessünk. Idén először már nem csupán a károkat próbáltuk mérsékelni, hanem ténylegesen a győzelemért harcoltunk. Ez egy jó jel és most Valenciában és Silverstone-ban meg kell erősíteni. Biztosan úgy térünk haza, hogy jobban bízunk az esélyeinkben, mert ez egy határozott előrelépés volt a fejlesztés szempontjából."

Felipe Massa: "Mérges vagyok magamra az egyes kanyarban elkövetett hibám miatt. Elszakadtam a leggyorsabb csapattól, aztán a gumik túl sokat vibráltak, ami azt jelentette, hogy túl korán kellett kiállnom a bokszba. Utána megpróbáltam a verseny következő etapját megnyújtani, amennyire csak lehetett, bízva abban, hogy nem lesz szükség egy újabb kiállásra. Sajnos a vége felé nem mentem ki újra, mert már lement a függöny. Talán egy utolsó kiállással meglett volna újra Kobayashi, de már nem sokat változtatott volna a helyzeten. Csalódott vagyok, mert most megmutathattuk, hogy versenyképesek vagyunk a fő riválisainkkal: most ott vagyunk, harcolunk velünk, amit nem mondhattunk el néhány versennyel ezelőtt. A tizedik hely biztosan nem tükrözi a lehetőségeinket. Most fontos, hogy ezen az úton folytassuk a munkát, volt egy hétvége, amikor a legjobb helyekért harcoltunk és minden területen fejlődtünk és ez kell, hogy adjon egy lökést a magabiztonságunknak a szezon további részére."


2015. 09. 01. Kedd,   Egyed, Egon
Legyen a kezdőlapom,  Kedvencek közé
 Szavazás
Önnek tetszik az új Alfa Romeo Giulia?

igen, nagyon eltalálták a formáját
igen, de nem maradéktalanul
fogalmam sincs, élőben kellene látni
nem vagyok elragadtatva
nem, sokkal jobbra számítottam

 A kategória hírei

Bahrein: Ezúttal Raikkonen állt dobogóraBahrein: Ezúttal Raikkonen állt dobogóra
A finn egy jól megválasztott stratégiával lett második.
Ausztrál Nagydíj – Vettel dobogóval indította pályafutását a FerrarinálAusztrál Nagydíj – Vettel dobogóval indította pályafutását a Ferrarinál
Raikkonen versenyét egy kerékcsavar tette tönkre.
Raikkonen Budapesten parádézikRaikkonen Budapesten parádézik
Május 1. A Nagy Futam időpontja!
Futurisztikus F1 koncepció a FerraritólFuturisztikus F1 koncepció a Ferraritól
Ki kell szolgálni a közönséget.
Vettel és Raikkonen a tökéletes párosVettel és Raikkonen a tökéletes páros
A Ferrari csapatfőnöke nyilatkozott pilótáiról.
Vettellel már 2008-ban felvette a kapcsolatot a FerrariVettellel már 2008-ban felvette a kapcsolatot a Ferrari
Titokban tárgyalt a maranellói csapattal.
Tiltakozik a FerrariTiltakozik a Ferrari
Arrivabene szerint az F1-nek közelebb kellene kerülnie a nézőkhöz.
Vettel Ferrarit vett magánakVettel Ferrarit vett magának
Pavarotti egykori autója lett az övé.
Vettel: Nem vagyok Schumacher!Vettel: Nem vagyok Schumacher!
A német pilóta megunta a hasonlítgatást.
Vettel vezetés közben válaszolt a rajongóknakVettel vezetés közben válaszolt a rajongóknak
Visszafogottabban vezetett, mint pár nappal korábban.
...tovább a(z) Forma 1 hivatalos oldalára!

 Partnereink

Idea-NET


Jogi Nyilatkozat
::
Médiaajánlat
::
Kapcsolat
::