Kanadai Nagydíj, időmérő - Jó rajthelyeken a Ferrari pilótái
Kanadai Nagydíj, időmérő - Jó rajthelyeken a Ferrari pilótái
2012. 06. 09., Szombat, 16:48 Nyomtatható verzió  Küldje el ismerősének!
Forma 1 Alonso harmadik, Massa a hatodik.

Hirdetés

Az idei én legjobb időmérőjén van túl a Ferrari. Fernando Alonso a harmadik, míg Felipe Massa a hatodik helyre kvalifikálta magát a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, így a holnapi versenyen akár mindketten a dobogóért küzdhetnek.

Stefano Domenicali: "Elégedettek lehetünk az időmérő edzéssel, az eddigi legjobb a hét közül a szezonban, mindkét pilótánk a rajtrács első három sorából indulhat. Visszatértünk a pole-ért való küzdelemhez és ez a legfontosabb. Ez azt jelenti, hogy minden, teljesítményünk javítása érdekében tett fáradozásunk beért. Előre léptünk, de még mindig nem vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk. Most a versenyre fogunk koncentrálni, ami nagyon kiszámíthatatlannak néz ki. Idén már láthattuk, hogy a vasárnap mindig tartogat egy kis meglepetést és nem hinném, hogy ez alól pont a holnap lesz kivétel. Meg kell próbálnunk hasonló elszántsággal tovább dolgozni, különösen Fernandóval, aki lehetővé tette számunkra, hogy a szezon nagyon korai szakaszában a legtöbbet hozzuk ki az autónkból."

Fernando Alonso: "Elégedett vagyok a dolgok állásával, különösen azért, mert az autónk versenyképesnek bizonyult a pályán is, aminek karakterisztikája nem túl jó. Az idehozott fejlesztések úgy működnek, ahogy vártuk, emiatt magabiztos vagyok a szezon további részét illetőleg. Jól emlékszem, hogy Ausztráliában hol tartottunk, ma pedig a pole-ért folytatott harcban veszünk részt, ez azt is jelenti, hogy jó munkát végeztünk az elmúlt néhány hónapban, különösen, mivel a többiek sem nagyon emelgethetik hüvelykujjukat. Nagyon örülök Felipének is, aki megerősítette azt a folyamatot, amit már az eddigi versenyeken is láthattunk, a bajnokság elején elég balszerencsés volt, de soha nem csüggedt és most jönnek az eredmények, amelyek megmutatják valódi tehetségét. Azért nem szabad elfelejteni, hogy ma volt két pilóta, aki gyorsabb volt nálunk, így van még mit tenni a teljesítmény szempontjából, bár végül úgy tűnik, a legjobbakkal harcolhatunk. Ez egy elég stresszes időmérő edzés volt, mert minden pillanatban nagyon szorított az idő és csupán néhány tized volt a különbség a mezőny eleje és vége között. Harmadiknak nekivágni a rajtrácsról jó, ahonnan támadni is lehet, különösen, mert a pole itt nem annyira fontos, mint máshol. Az abroncsok kopása lesz az egyik kulcsa a vasárnapnak, amihez az is hozzátesz, hogy más lesz a hőmérséklet, mint amit tegnap délután tapasztaltunk. A versenyek itt mindig kiszámíthatatlanok, de azt biztos, hogy nagyon szép lenne a kanadai rajongók előtt, ha Gilles Villeneuve halálának 30. jubileumi évében jó eredményt tudnánk felmutatni.”

Felipe Massa: "Meg vagyok elégedve a hétvégén elértekkel, a hatodik helyről indulni jó eredmény. Azonban nem lehetek boldog a Q3-ban az utolsó köröm miatt, a második szektorban megcsúszott az autó hátsó része, ami néhány tizedembe került és ez jó pár helyet jelent a rajtrácson. Nagyon csalódott vagyok, mert ennél a hatodik helynél többre is képes lettem volna. Mindent összevetve magabiztos vagyok, mert az egész csapat előrelépett, ami nagyon fontos a szezon további része szempontjából. Holnap nagyon oda kell figyelnünk, amikor a stratégiánkat meghatározzuk. Szerintem a választás egy vagy két kiállásra korlátozódik, de ez nagyban múlik az abroncsok viselkedésén is. Reméljük, előre tudunk jönni néhány helyet és jó eredményt viszünk majd haza. A sisakomon ott van Gilles Villeneuve neve, amivel tisztelgek a Ferrari történelmének részét képező pilóta emléke előtt, nagyon büszke vagyok arra, hogy adózhatok az emlékének. Még ha csak akkor is születtem meg, amikor a baleset történt, mindig is nagy rajongója voltam."


2015. 05. 23. Szombat,   Dezső
Legyen a kezdőlapom,  Kedvencek közé
Genfi Autószalon 2015
Genfi Autókiállítás 2015
 Szavazás
Mire lesz a képes a Raikkonen - Vettel pilótapáros idén?

újra Ferrari pilóta lesz az egyéni világbajnok
a csapat megnyeri a világbajnokságot
futamgyőzelmeket aratnak
stabil pontszerzők lesznek, néha összejön egy dobogó
mint a múlt évben

 A kategória hírei

Tiltakozik a FerrariTiltakozik a Ferrari
Arrivabene szerint az F1-nek közelebb kellene kerülnie a nézőkhöz.
Vettel Ferrarit vett magánakVettel Ferrarit vett magának
Pavarotti egykori autója lett az övé.
Vettel: Nem vagyok Schumacher!Vettel: Nem vagyok Schumacher!
A német pilóta megunta a hasonlítgatást.
Vettel vezetés közben válaszolt a rajongóknakVettel vezetés közben válaszolt a rajongóknak
Visszafogottabban vezetett, mint pár nappal korábban.
2016-os szerződéséről beszélt Raikkonen2016-os szerződéséről beszélt Raikkonen
A Ferrarinak opciós joga van, lehet, hogy tovább marad a finn.
Raikkonen: Raikkonen: "Ha jól néz ki, biztosan jó is az autó"
A Ferrari bemutatta idei Forma-1-es versenyautóját.
Vettel és Raikkonen is ült már az új FerraribanVettel és Raikkonen is ült már az új Ferrariban
James Allison szerint van potenciál az SF15-T-ben.
Vettel Maranellóba utazottVettel Maranellóba utazott
A négyszeres világbajnok a csapatfőnök kérésére járt a Ferrari főhadiszállásán.
Új tesztrendszert épít a Ferrari?Új tesztrendszert épít a Ferrari?
A gyárfalakon belül szeretnék kipróbálni a fejlesztéseket.
On-line bemutatót tart a FerrariOn-line bemutatót tart a Ferrari
Január végén láthatjuk a 2015-ös versenyautót.
...tovább a(z) Forma 1 hivatalos oldalára!

 Partnereink

Idea-NET


Jogi Nyilatkozat
::
Médiaajánlat
::
Kapcsolat
::