MotoGP, Catalunya - Rossi szerint ez volt eddig a legjobb száraz versenyük
MotoGP, Catalunya - Rossi szerint ez volt eddig a legjobb száraz versenyük
2012. 06. 03., Vasárnap, 14:02 Nyomtatható verzió  Küldje el ismerősének!
MotoGP A Doktor hetedik lett és bízik a javulásban.

Hirdetés

Bár csak a hetedik helyen ért célba, a legjobb száraz pályán futott versenynek titulálta Valentino Rossi a catalunyai viadalt. Az olasz pilóta bizakodik, reméli, hogy a következő futamokon még előrébb végezhet majd. Rossi abból a tényből vonta le a következtetését, hogy a korábbi futamokon a győztestől való távolsága 25-30 másodperc volt, ami 17-re csökkent. Nicky Hayden nem volt ilyen jó formában, az amerikai a kezét fájlalta, ezért nem is tudott előrébb lépni, a kilencedik helyen ért célba.

Valentino Rossi: „A mai nap elég jól mentek a dolgaink, szóval azt mondanám, hogy bizonyos szempontból Catalunyában futottuk az eddigi legjobb versenyünket. Jóval közelebb zártam az élmezőnyhöz, illetve az időeredményeket tekintve is csak fél másodperccel voltam lassabb, ami a korábbiakhoz képest mindenképpen előrelépés. Persze nem szabad elfelejteni, hogy még mindig csak egy hetedik helyről beszélünk. A verseny egy bizonyos pontján még úgy gondoltam, hogy képes lehetek megelőzni Bautistát, akitől nem volt annyira messze Stoner, azonban a futam végére eléggé elfogytak az abroncsaim. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a gép eleje miatt viszonylag sokat kellett korrigálnom gázadásokkal. Most egy igen fontos teszt elébe nézünk, amely során ismét kipróbáljuk az alumínium lengővillát, illetve azokat a beállításokat, amelyekkel szerintünk több tapadást érhetünk el az első abroncson. Nagyon bízunk benne, hogy ismét sikerül egy kicsit fejlődnünk, hiszen ma az előttünk lévő pilótáknak nem volt nagy előnyük.”

Nicky Hayden: „Elég nehéz dolgom volt, mivel a kezemmel problémák adódtak. Mér a szombati kvalifikáción is éreztem, hogy nincsen minden rendben a karommal, így egy gyors kezelésnek vetettem alá magam. Nagy valószínűséggel a kemény féktávoknak köszönhető ez az egyébként nem egyedi eset, hiszen a karrierem során párszor már előfordult velem ilyesmi. Egyszerűen nem érzetem a gázt és a féket sem. Az egyenesben tudtam ugyan egy kicsit lazítani a kezemen és mozgatni az ujjaim, amely során visszatért az érzés a karomba, azonban az első kanyartól az egész kezdődött előröl. A tempóm egyébként jó volt, azonban onnantól, hogy az előttem lévő boly elszakadt tőlem csak arra koncentráltam, hogy gond nélkül célba érjek. Nagyon bízom benne, hogy a holnapi teszten nem lesznek hasonló problémáim, mivel úgy vélem, hogy képesek lehetünk még előrébb lépni.”


2017. 02. 21. Kedd,   Eleonóra
Legyen a kezdőlapom,  Kedvencek közé
 Szavazás
Megismétli elődje sikereit a Fiat 124 Spider?

igen és lehet még túl is szárnyalja
igen, de csak Európában
igen, de csak az USA-ban
ez a 124 nem lesz olyan sikeres

 A kategória hírei

Rossi 2018-ig marad a YamahánálRossi 2018-ig marad a Yamahánál
A Doktor újabb két évet írt alá.
Valentino Rossi a brit versenyzők klubjának tiszteletbeli tagja lettValentino Rossi a brit versenyzők klubjának tiszteletbeli tagja lett
Az első motorversenyző, akit ebben a megtiszteltetésben részesül.
„A legnagyobb csatám volt!”„A legnagyobb csatám volt!”
Rossi nyerte a MotoGP szezonnyitót.
Rossi hosszabbítottRossi hosszabbított
Újabb két évig marad a Yamaha pilótája.
Különleges hétvége előtt áll Valentino RossiKülönleges hétvége előtt áll Valentino Rossi
Hazai pályán futja 300. világbajnoki futamát a Doktor.
Lejárnak a szerződések a YamahánálLejárnak a szerződések a Yamahánál
Az istálló szeretné megtartani a jelenlegi párost.
Iveco a MotoGP-benIveco a MotoGP-ben
A gyári Yamaha csapat támogatója és a bajnokság hivatalos szállítója.
Meghalt a Ferrari egykori sportigazgatójaMeghalt a Ferrari egykori sportigazgatója
Roberto Nosettot mindenki szép emlékekkel búcsúztatta.
Wrooom – Bemutatták a Ducati GP13-atWrooom – Bemutatták a Ducati GP13-at
Hayden és Dovizioso ül idén a nyeregbe.
MotoGP, Misano – száraz körülmények között lett második Rossi!MotoGP, Misano – száraz körülmények között lett második Rossi!
Hazai pályán jól ment a Ducati.
...tovább a(z) MotoGP hivatalos oldalára!

 Partnereink

Idea-NET


Jogi Nyilatkozat
::
Médiaajánlat
::
Kapcsolat
::