FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Hivatalos: Vettel a Ferrari pilótája

2014-11-20
Comments off
656 Views

Ahogy azt régóta sejteni lehetett, Sebastian Vettel a Ferrarihoz szerződött. A négyszeres világbajnok a távozó Fernando Alonso helyére érkezik a maranellói csapathoz. A német pilóta hároméves szerződést írt alá A Ferrarival, így karrierje eddig hasonlóan alakul, mint Michael Schumacheré.

„Sebastian Vettel a fiatalság és a tapasztalat egyedi párosítását jelenti, olyan csapatszellemet hoz magával, ami felbecsülhetetlen értékű lesz, amikor Kimi oldalán megbirkóznak majd az előttünk álló kihívásokkal. Sebastianhoz hasonlóan mi is szomjazunk a győzelemre, közös bennünk a lelkesedés, az erős munkaetika és állhatatosság. Ezek kulcsfontosságúak a Scuderia tagjai számára, hogy új fejezetet írjanak a Ferrari történetében.” – nyilatkozta Marco Mattiacci.

„Formula-1-es karrierem következő szakaszát a Ferrarinál töltöm, amivel életem álma válik valóra. Amikor gyerek voltam, a piros autóban versenyző Michael Schumacher volt a legnagyobb példaképem és most hihetetlen megtiszteltetés, hogy végre én is esélyt kaptam arra, hogy egy Ferrarit vezessek. Amikor először nyertem, még 2008-ban Monzában, már megtapasztalhattam egy kicsit, mit is jelent a Ferrari-szellem, hiszen az akkori motoromat Maranellóban építették. A Scuderiának nagy hagyományai vannak ebben a sportágban, engem pedig borzasztóan motivál, hogy visszavezessem a csapatot a csúcsra. Szívvel-lélekkel küzdök ezért.” – nyilatkozta immár hivatalosan is Ferrari pilótaként Vettel.