FRISS
Megújult az 500X (augusztus 28, 2018 5:20 du.)
Az új Fiat 500X (augusztus 28, 2018 4:54 du.)
A Pebble Beach legszebb autója idén… (augusztus 27, 2018 6:38 du.)
Elhunyt Sergio Marchionne (július 25, 2018 11:05 de.)
Az Alfa Romeo Goodwoodban (július 14, 2018 9:01 du.)

Itt az új Jeep Cherokee

2014-02-03
Comments off
327 Views

A Jeep bemutatta új középkategóriás szabadidőjárművét, a már negyedik generációnál tartó Cherokee-t. A modell egy teljesen új tervezés, mely a márka “Bárhová eljuthatsz, bármit megtehetsz” filozófiáját követi. Az új Jeep Cherokee kétliteres Multijet II turbódízel motorral és kilencfokozatú automata sebességváltóval szerelt változata az idei, 84. Genfi Autószalonon mutatkozik be a közönségnek.

Az új modell sportos megjelenésével, tökéletesített országúti menettulajdonságaival és kiváló terepképességeivel kategóriája egyik meghatározó modellje lehet. A beltér minden igényt kielégít: a prémium anyagok használata és fejlett kényelmi funkciók mellett a szórakozásra is gondoltak a tervezők.

Az új generációs Jeep Cherokee két- és négykerék-hajtású kivitelben egyaránt elérhető. A vásárlók háromféle új összkerékhajtási rendszer közül választhatnak, amelyek minden körülmények között mértékadó terepképességeket szavatolnak. Az új Jeep Cherokee az első középkategóriás szabadidőjármű, amelynek hátsó tengelye leválasztható a hajtásról: így csökken az energiafogyasztás, amennyiben nincs szükség összkerékhajtásra. A rendszer észrevétlenül vált át első- és összkerékhajtás között, a vezető beavatkozása nélkül osztva el a hajtóerőt a négy kerék között.

A motorkínálat 2,0 literes Multijet II turbódízel (170 Le vagy 140 Le teljesítménnyel), illetve a 2,4 literes négyhengeres Tigershark MultiAir és a 3,2 literes V6 Pentastar benzinmotorokból áll. Az erősebb dízelhez és a hathengeres benzimotorhoz kilencfokozatú automataváltó kapcsolódik, a kisebbik dízelmotorhoz hatfokozatú kézi váltó jár.

Az új Cherokee bemutatóját a 84. Genfi Autószalonon tartja a Jeep, és várhatóan 2014 második negyedévében jelenik meg az európai márkakereskedésekben háromféle – Longitude, Limited és Trailhawk – felszereltségi szintekkel.