Komoly vádak a Fiat ellen – ItaliaSpeed
FRISS
Elhunyt Sergio Marchionne (július 25, 2018 11:05 de.)
Az Alfa Romeo Goodwoodban (július 14, 2018 9:01 du.)
Jeepet kaptak az olasz csendőrök (június 28, 2018 1:26 du.)

Komoly vádak a Fiat ellen

2016-05-23
Comments off
274 Views

Hat százalékos csökkenéssel zárta a napot a milánói tőzsdén Fiat Chrysler Automobiles (FCA) részvénye, miután a sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a német hatóságok betilthatják az autógyártó járműveinek értékesítését Németországban, amennyiben bizonyítékot találnak a környezetvédelmi előírások megszegésére.

A Volkswagen-botrány után Németország szigorú ellenőrzésekbe kezdett, melynek eredményeképpen állítólag 16 márkánál találtak szabálytalanságokat. A hírek szerint a Fiat is érintett, a szövetségi közlekedési hivatal vizsgálatai azt mutatják, hogy a márka egyes modelljei az indítást követő 22. percben automatikusan kikapcsolják a káros anyagok szűrését végző rendszert. A mérések szerint a megengedettnél jóval nagyobb, akár tízszer több nitrogén-oxid kibocsátást jelent .

A Fiat-Chrysler egyelőre nem reagált a vádakra és a német hatóságokkal sem egyeztetnek. Álláspontjuk szerint kizárólag az olasz hatóságok értékelhetik járműveik károsanyag-kibocsátását. A németek átadták az adatokat olasz kollégáiknak és az Európai Bizottságnak.