FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Már rendelhető a Fiat 500 Anniversario

2017-07-13
Comments off
1 636 Views

A Fiat 60 éve, pontosan 1957. július 4-én mutatta be a Torinóban az 500-ast. A kisautó rövid idő alatt Olaszország egyik jellegzetessége lett. Típusváltozatait húsz éven keresztül gyártották, melyekből összesen négymillió darab készült. A történelmi név 2007-ben éledt fel, amikor a Fiat bemutatta a klasszikus stílusjegyeket magán hordozó modellt, melyből idén már a kétmilliomodik darabot értékesítették.

A Fiat méltó módon, egy jubileumi limitált szériával ünnepli a Fiat 500 hatvanadik születésnapját. A Genfi Autószalonon bemutatott Fiat 500 Anniversary sorszámozott példányaival az 500-as legexkluzívabb változataként tiszteleg az elmúlt hatvan év előtt, most megérkezett az új Fiat 500 Anniversario: a Fiat európai márkakereskedéseiben már rendelhető a születésnapi kivitel. A Fiat 500 Anniversario az 500-as ajándéka a rajongók számára: olyan különkiadás, amely megfizethető áron kínál egy sor különleges jellemzőt és szolgáltatást.

A Fiat 500 Anniversario ferdehátú és kabrió kivitelben egyaránt elérhető; a modell azon stílusjegyek modern újraértelmezésével tiszteleg az 1957-es, ikonikus olasz típus előtt, amelyek az eredeti verziót legendássá tették a Dolce Vita éveiben.

A stíluselemek a nagyszerű előd összetéveszthetetlen formai jegyeinek modern újraértelmezését tükrözik. Az új verzió számos kulcsfontosságú részletében a hatvanas éveket idézi: ilyen a két új, exkluzív színárnyalat, amelyeket az egykori legenda ihletett, a motorháztető és a külső tükörházak króm díszítései, a retró Fiat logók, vagy a 16 colos, vintage hatást keltő könnyűfém keréktárcsák (utóbbiak helyett olyan kivitel is kérhető, amely a veterán autók küllős kerekeit idézi.) Az autó eleganciáját a csomagtérfedélen látható, dőlt betűs „Anniversario” felirat teszi teljessé.

Az utastérben minden apró részlet a hatvanas évek gondtalan hangulatát és stílusát hivatott felidézni, ám innovatív értelmezésben. Az új üléseket, amelyek vízszintes sávozású szövetkárpitja tökéletesen ragadja meg a kor hangulatát, színes szegélyek és hímzett 500-as logó díszíti; ez a Szicília narancs és Riviera zöld karosszéria-árnyalatokkal együtt hathatósan kelti életre a Dolce Vita éveit. A Fiat 500 megjelenése mindig is utánozhatatlan volt, és az Anniversario kivitelben ugyanez a kifinomult életkedv és lelkesedés köszön vissza, amiről a karosszéria színére fényezett műszerfalbetét is tanúskodik. A részletekbe menő figyelem kiváló példája a padlószőnyegekbe hímzett, kontrasztos árnyalatú „Anniversario” logó.

A hatvanas évek életvidámsága és a legújabb generációs technológiák alkalmazása nem áll távol egymástól: habár a megjelenés a Dolce Vitát idézi, kényelmi és kapcsolódási szempontból az új Fiat 500 Anniversario a létező legújabb megoldásokat vonultatja fel. Az ügyfelek választhatják az UconnectTM rádió csomagot, amely 7” TFT műszeregységet, Uconnect 7” HD LIVE rádiót, Apple Car Play és Android Auto kompatibilis telefontükrözés funkciót tartalmaz. Az Anniversario verzió kétféle motorral választható; 1.2 69LE és 0.9 TwinAir Turbo 105LE benzines erőforrásokkal.