FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Megérkezett az új Fiat 124 Spider

2015-11-19
Comments off
1 276 Views

Csaknem ötven évvel az eredeti 124 Spider bevezetése után ikonikus olasz dizájnnal és dinamikus vezetési élménnyel tér vissza a legendás típusnév a Fiat kínálatába.

Fiat 124 Spider

Az új 124 Spider révén visszatér a Fiat történelmi jelentőségű típusneve, hogy az új generáció számára is elérhetővé tegye a klasszikus olasz formatervezést és menetdinamikát. A közel ötven évvel ezelőtt bemutatott, eredeti 124 Spider előtt tisztelgő Fiat 124 Spider a hamisítatlan olasz roadster-élmény legmagasabb szintjét kínálja, a vezetési élményt modern technológiával és biztonsággal, valamint ikonikus olasz dizájnnal kombinálva.

Az olaszországi Torinóban, a Fiat formatervezési központjában megálmodott, új Fiat 124 Spider modern formában közvetíti minden idők egyik leggyönyörűbb Fiat modelljeként számon tartott eredeti, 1966-os Spider stíluselemeit. A 124 Spider időtlen, alacsony sziluettel, klasszikus szépségű oldalfallal, és kiegyensúlyozott arányokkal bír. Különösen sportos az utastér és a tető egymáshoz viszonyított aránya. Az olyan részletek, mint a hatszögletű felső légbeömlő, a hűtőrács mintázata, a motorházfedél erőt sugárzó domborulatai, vagy az erőteljes, vízszintes rajzolatú hátsó lámpatestek mind az eredeti Spider modellt idézik.

A belső teret az utasok kiszolgálására tervezték és gyártották, mindenütt prémium, puha tapintású anyagokkal találkozunk. Az új modell kétféle felszereltségi szinttel – 124 Spider és Lusso kivitelben – lesz megvásárolható. Mindegyik nyolcféle karosszériaszínnel választható: ezek a Rosso Passione (alap piros), Bianco Gelato (fehér alap), Nero Vesuvio (metálfekete), Grigio Argento (metálszürke), Grigio Moda (sötétszürke metál) Bronzo Magnetico (bronz metál) és Azzurro Italia (azúrkék metál), valamint a háromrétegű Bianco Ghiaccio.

A Fiat 124 Spider motorterében a jól bevált 1,4 literes, négyhengeres MultiAir Turbo benzinmotort találjuk. Az erőforrást most először alkalmazták hátsókerék-hajtású hajtásláncban. A motor teljesítménye 140 LE, maximális forgatónyomatéka 240 Nm, a kerekeket hatfokozatú kézi sebességváltón keresztül hajtja.

A 124 Spider elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros felfüggesztést kapott, amelyeket kifejezetten úgy hangoltak, hogy fékezés és kanyarodás közben fokozott stabilitást biztosítsanak. A kettős meghajtást alkalmazó, elektromos szervokormány könnyed és közvetlen kormányérzetet biztosít. A kormánymű és a felfüggesztés hangolása, kistömegű vázszerkezete, a kiegyensúlyozott tömegeloszlás, valamint a turbómotor együttesen dinamikus vezetési élményt nyújt. A zajok és rezgések csillapítására szolgáló megoldások, a hangelnyelő szélvédőtől kezdve a szigetelésekig ugyancsak hozzájárulnak a kifinomult, csendes utazási élményhez.

A Fiat 124 Spider tökéletes kabrió élményt kínál: lenyitható vászonteteje könnyedén, egyszerűen működtethető, minimális erővel mozgatható. A nagy szilárdságú vázszerkezet fokozott merevséget nyújt, minimális tömeg mellett.

A legendás típusnév visszatérésének emlékére 124 darab gépkocsi limitált szériás Anniversary kivitelben kerül piacra. Ezeket egyedi sorszámozású emlékplakettel szerelik fel, Rosso Passione fényezéssel és prémium fekete bőrülésekkel kínálják. Az új Fiat 124 Spider az EMEA térségben 2016 nyarán érkezik meg a Fiat márkakereskedésekbe.