FRISS
Ferrari SF90 Stradale (május 29, 2019 11:01 de.)
A Renault-val egyesülhet a Fiat-Chrysler (május 27, 2019 7:51 de.)
Raikkonen belépett a 300-as klubba (május 26, 2019 10:27 de.)
Fiat 500X: túl az 500 ezer darabon (május 23, 2019 5:50 du.)
Elhunyt Niki Lauda (május 21, 2019 6:55 de.)

Montezemolo: elérkezett egy korszak vége

2014-09-10
Comments off
4 166 Views

De ki menti meg a Ferrarit?

Nos, Sergio Marchionne közgazdász, aki sikeres üzletember lett az évek során, és jelenleg a FIAT-Chrysler cégcsoport elnöke. A konszern talpraállításában szerzett elévülhetetlen érdemei ellenére mindenki – valószínűleg ő maga is pontosan tudja-, hogy az autósport nem az ő asztala. Tapasztalat nélkül vakmerő dolog lenne egyedül átvennie a csapat irányítását. A találhógatások már elkezdődtek arról, hogy ki lesz Marchionne jobbkeze. Az első név, aki szóba került Ross Brawn, aki jól ismert ember a Forma1-ben, hiszen Schumacher sikereinek az éveiben a Ferrari technikai igazgatójaként, a második legfontosabb ember volt a Scuderiában. Persze kérdés, hogy mi fog történni a jelenlegi csapatfőnökkel, az amerikai dealerrel, Marco Mattiaccival, mert Brawn valószínűleg csak akkor tér vissza, ha ő lesz a főnök.

A pilóták személye is kérdés lehet, legfőképpen Alonsoé. Ő ugyanis többször nyilatkozta, hogy neki Montezemolo a főnöke. Persze az új felállásban is valószínű, hogy marad, hiszen több év sikertelen próbálkozás után talán  most sikerül világbajnoki címet szereznie a Ferrarival. Ráadásul más csapatnál sem garantáltabb a siker. Ami még bonyolítja a helyzetet, hogy kedden este meghalt Emilio Botin, a Santander elnöke. Ez azért lényeges, mert ő volt Alonso fő támogatója a Santanderen keresztül. Kérdés, hogy ezután is maradnak-e a Ferrari mellett.

Sergio Marchionne jó szakember, a célja ugyanaz, mint Montezemoloé: sikerre vinni a Scuderia Ferrarit. A kérdés, hogy Marchionne ehhez milyen eszközöket fog használni, hiszen  higgadt üzletemberként ő gazdasági szempontok alapján dönt, míg Montezemolo Enzo Ferrari kinevelt utódjaként a Commendatore által megteremtett értékeket képviselve, szívvel-lélekkel foglalkozott az autógyárral és az istállóval az elnöki székben.