FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

“Ne üss el!” – a Fiat és a civilek kampánya a biztonságos közlekedésért

2014-10-08
Comments off
1 424 Views

Közös kampányt indított a Macskaárvaház Alapítvány és a Fiat Group Automobiles CEE Kft., azzal a céllal, hogy egy kis odafigyeléssel minél kevesebb állatot üssünk el az utakon.

“Ne üss el!” – ezzel a szlogennel indított kampányt a Macskaárvaház Alapítvány és a Fiat Group Automobiles CEE Kft., azzal a céllal, hogy egy kis odafigyeléssel minél kevesebb állatot üssünk el az utakon. Az üzenet népszerűsítésére készült egy autókra kiragasztható matrica is és a jó ügy mellé állt Kiss Norbi hatszoros magyar bajnok autóversenyző, az idei Kamion Európa Bajnokság bajnokesélyese, Borsi Gergő televíziós személyiség, ötszörös magyar rally bajnok, Gacsal Balázs jet-ski magyar bajnok, valamint több közéleti személyiség, köztük országgyűlési képviselő is.

Rémi Gábor, a magyarországi Fiat csoport kereskedelmi vezetője egyúttal bejelentette, hogy hivatalos márkakereskedőjével- a siófoki Kovács Autócentrummal – karöltve támogatják az Alapítvány munkáját egy Fiat Panda személygépkocsival.

A Macskaárvaház Alapítvány az autót nem csupán állatok mentéséhez használja majd, de Óbudán indított programjuk – a “magányos emberek és árva kisállatok egymásra találása”  – keretében, elsősorban idős, egyedülálló emberek mindennapjait szeretnék teljesebbé, boldogabbá és örömtelibbé tenni egy árva állat befogadásával. Az alapítvány segítséget nyújt az állatok gondozásában, és ha szükséges, az átmeneti kórházi tartózkodás esetén biztonságban megőrzi az állatot az idős gazdi gyógyulásáig.

A Macskaárvaház Alapítvány a Fiat adománya mellett Óbuda polgármesterének, Bús Balázsnak, valamint a térség országgyűlési képviselőjének Kiss Lászlónak a támogatásával dogozik: céljuk, hogy – elsőként a magyarországi települések közül – Óbudán a következő öt évben egyetlen, árva, gondozatlan, egészségügyileg ellenőrizetlen árva macska család és egyetlen, egy állat szerető társaságára vágyó magányos ember se maradjon egyedül.

A Macskaárvaház Alapítvány nem az egyetlen hasznos közfeladatot ellátó civil szervezet, amely a Fiat Pandát választotta: évek óta dolgozik civil közszolgálatban az autó tolvajok és a lopott autók felderítését végző Autóvadász Egyesület.

A közfeladatokat ellátó Panda-banda tehát a bűnüldözés és az állatvédelem területén segíti az elkötelezett civilek munkáját.

A két szervezet képviselői hangsúlyozták: megbízhatósága, kényelme, praktikuma, tartóssága, strapabírása és gazdaságos üzemeltetése miatt esett a választásuk a Fiat Pandára.

A Macskaárvaház Alapítvány egy meglepetéssel is készült az alkalomra, hiszen az állatmentő Fiat Panda hivatalos átadását követően, a születése óta vak fiatalember, Karvai Sándor örökbe fogadta Gertúrkát, a mentett és meggyógyított, de sajnos egyik szemére megvakult kölyök macskát. Sanyi nem ismeretlen a nyílvánosság előtt: motorral és jetskivel vakon is több guiness rekord fűzödik a nevéhez. Gertrúdka nevét Szent Gertrúdról, a macskák VII. században élt védőszentjéről kapta, hiszen a sérült kislány macska gyógyulása, a szakszerű és hosszadalmas orvosi kezelés mellett, talán egy kicsit a csodának is köszönhető volt.

A Macskaárvaház Alapítvány kizárólag kuratóriumának tagjai, valamint önkéntesei munkájából, adományaiból működik.

Támogatóink Schobert Norbet üzletember, Gacsal Balázs jet-ski versenyző-üzletember, Kiss Norbi autóversenyző, Borsi Gergő ötszörös magyar rally bajnok, televíziós személyiség Bús Balázs Óbuda polgármestere, Kiss László Óbuda országgyűlési képviselője, Futurer.hu – elektromos rollerforgalmazó, macska.eu, Vajna Tímea, Gerencsér Csaba jet-ski világbajnok, Kovács Gábor  Fiat márkakereskedő (Kovács Autócentrum Siófok), Freshnap  Állatáruház-Fót, Fiat Group Automobiles CEE Kft.