FRISS
Megújult az 500X (augusztus 28, 2018 5:20 du.)
Az új Fiat 500X (augusztus 28, 2018 4:54 du.)
A Pebble Beach legszebb autója idén… (augusztus 27, 2018 6:38 du.)
Elhunyt Sergio Marchionne (július 25, 2018 11:05 de.)
Az Alfa Romeo Goodwoodban (július 14, 2018 9:01 du.)

Párizsi Autószalon 2016

2016-09-29
Comments off
2 295 Views

Fiat

Aki a Fiat standon kezdte a napot és még kellően álmos volt, pár pillanatra elbizonytalanodhatott hol is van valójában: autó vagy hajó kiállításon. Párizsban is bemutatkozik ugyanis a Fiat 500 Riva, amelynek megihletője is jelen van az eseményen. Ez pedig nem más, mint az Aquariva Super jacht. Ha egy szóval kellene jellemezni az 500 Rivat, akkor arra az elegancia a legtalálóbb kifejezés. A karosszéria egyedülálló metálkék fényezését  ehhez a limitált szériához fejlesztették ki. A kiállított kabrió változatot sötétkék vászontetővel kifejezetten erre az alkalomra tervezték.

Az 500X a Cross Plus kivitellel képviselteti magát Párizsban. A Riva-val ellentétben ez a modell a sportos életmód kedvelőinek készült, különleges lökhárítókat és lökhárító védelmet kapott, hogy terepre is biztonsággal mehessen. Az adaptív tempomat nemcsak az optimális sebességet igazítja a forgalom ritmusához, hanem az elöl elhelyezett radaros érzékelő segítségével észleli az autó előtti akadályokat. Műszaki szempontból a legfontosabb újdonság a DTC duplakuplungos sebességváltóval kombinált MultijetII motor, amely a legkiválóbb kényelmet és felhasználóbarát kezelhetőséget kínálja, miközben a legcsekélyebb mértékben sem csorbítja a 120 lóerős 1.6-os motor megszokott dinamizmusát.

A praktikus családi Fiat 500L Trekking kivitelével találkozhatnak a kilátogatók a Fiat standján. Az S csomagos változat matt ezüst fényezést kapott matt fekete tetővel, fekete bőrkárpitozással és matt ezüst műszerfallal.

A 2017-es Fiat Panda is megtartotta a típus mindazon jellegzetességeit, amelyek sikeressé tették: a karakteres személyiségét, a praktikumot és az egyszerűséget. Ugyancsak továbbra is elérhető mind a három verzió, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb változatot: a városi kisautó, a 4×4-es modell és a Cross kivitel.

A stand legmarkánsabb autója a Fiat Panda Cross 2017 változata. A 3,7 méteres felső kategóriás terepjáró társítja a terepjárásra optimalizált erőátviteli rendszert a szabadidőjárművek teljesítményével és felszereltségével.

Az új Fiat 124 Spider modellel az olaszok az 50 évvel ezelőtti előd előtt kívánnak tisztelegni. Aki ellátogat a Fiat standra egy hazánkban nem rendelhető “America” limitált kivitelével ismerkedhetnek meg az autónak. Ahogy annak idején a példaképet, most is ugyanaz a vonzó bronzszínű fényezés díszíti a limitált szériát. A külső visszapillantó tükrök háza ezüstszínű, az utasteret dohánybarna bőrbe burkolták.

“Nem kell sok, hogy sokat kapjon.” Ezzel a szlogennel hirdeti a Fiat a Tipot, amely valóban a piacon elérhető legjobb ár- érték arányú családi autója. A standon mind a három változatot szemrevételezhetjük.

A szedán változatot már mindenki jól ismeri, de az ötajtós és a szeptemberben érkező kombival lesz teljes a modellválaszték. A műszaki és karosszériatípus értékei közösek, ám mindegyik teljesen más személyiséget képvisel. Ez természetesen nem véletlen, hiszen a Fiat mind a családosokat, a párokat és a fiatal generációt is szerette volna meghódítani. Ez valószínűleg sikerült is, hiszen a szedánból három hónap alatt már 15000db-ot adtak el Európában.

Számunkra a kombiban a leghasznosabbnak a “Mágikus csomagtartó” bizonyult, amely lehetővé teszi, hogy a beltér könnyen átalakíható legyen. A csomagtartó padlója két szinten helyezhető el,ezáltal szabályozható a padló magassága, míg a két oldalfal kiemelhető, így tetszőlegesen tárolhatunk apró tárgyakat, vagy teljes egészében kihasználhatjuk a csomagtartó szélességét. Az aszimmetrikus Flip&Fold ülések lehajtva sík, egybefüggő padlót eredményeznek, így a csomagtartó teljes hosszúsága meghaladja a 180 centimétert.

A standon mindegyik változat Lounge kivitelben, több színben látható.