FRISS

Sorozatgyártásra kész a modern Stratos

2018-02-09
Comments off
141 Views

2011-ben mutatkozott be a legendás Lancia Stratos modern változata, mely hatalmas közönségsikert aratott. A tanulmányt Michael Stoschek német befektető finanszírozásával a Pininfarina tervezői készítették, amihez a Ferrari adta a műszaki alapokat. A további munkát azonban megakadályozta az a tény, hogy Maranellóban nem járultak hozzá technikájuk felhasználásához.

Az utóbbi években csend honolt a projekt körül, amikor váratlanul újabb bejelentést tett a fejlesztőcsapat: Genfben újra ott lesz a modern Stratos, ám ezúttal már a gyártásra kész változat!

A gyártás a Manifattura Automobili Torino nevű cégnél folyik majd. A cég alapítója az a Paolo Garella, aki korábban a Pininfarina ügyfeleinek egyedi kéréseit kielégítő részleg vezetője volt. A műszaki alapok ismeretlenek, csak annyit árultak el, hogy Stratos motorjának teljesítménye 550 lóerő lesz. A tervek szerint a Stratosból 25 példány készül, a vásárlók háromféle verzió közül választhatnak: utcai sportkocsi, pályaversenyautó és egy emelet hasmagasságú rallyautó.

További információkkal a genfi bemutató után szolgálhatunk.