FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Tonale – C-SUV koncepció az Alfától

2019-03-05
Comments off
2 534 Views

Izgalmas koncepcióval érkezet az Alfa Romeo a Genfi Autószalonra. A Tonale névre keresztelt C-SUV koncepció fiatalos városi modell, mely méretei alapján a Fiat 500X – Jeep Renegade testvérmodellje lehet. A vékony lámpákkal, az övvonal magasságában hátrahúzott csomagtérajtóval, a keret nélküli ajtókkal és az ablakkeretbe rejtett hátsó kilincsekkel egyedi formatervet kapott Tonale, mely a szegmens jellegzetes modellje lehet.

A konnektorról is tölthető Tonale plug-in hibrid kompakt szabadidőmodell nevét a Tonale-hágóról kapta, amely a Stelvio-hágó közelében található az Alpokban. A két hágó között közvetlen kapcsolat van. A csodálatos Tonale-hágó csodálatos környezetéről, lenyűgöző csúcsairól, szépséges vízeséseiről és örökhaváról híres. Egy igazi természeti kincs, ami egész évben lélegzetelállító látványt nyújt.

A Tonale az Alfa Romeo első plug-in hibrid autója és egyben első középkategóriás szabadidőmodellje, mely a márka hitvallását követve érzelemgazdag olasz stílust és a páratlan vezetési élményt ígér. A Centro Stile által megálmodott formaterve jövőbemutató, de első pillantásra egyértelműen olasz és összetéveszthetetlenül Alfa Romeo. A Tonale alapformáit a természetes szépség ihlette, letisztult vonalak jellemzik, de tradicionális elemeket is felhasználtak a tervezők, mint a klasszikus Alfa nagylyukú keréktárcsák, melyek az 1960-as évektől megjelennek a márka modelljein.

Nem hiányozhat az ikonikus „Scudetto“ sem, mely mellett hasonlóan fontos szerepet töltenek be az egyedi, oldalanként 3-3 különálló fényforrást tartalmazó lámpatestek, eszünkbe juttatva az SZ és a 159/Brera modelleket. A Tonale farrészét az elegancia határozza meg. A különleges megoldások sorát gyarapítja az izgalmas hátsó szárny, összekapcsolva az áttetsző tetőt a hátsó szélvédővel. A finoman kidolgozott hátsó lámpák a kézműves művészet jegyében születtek.

A Tonale vezetőközpontú utastere hagyományos formákból építkezik, ugyanakkor dinamikus és otthonos. A belteret úgy alakították ki a tervezők, hogy a szabadidőmodell négy utas számára kiváló utazási komfortot biztosítson.

A Tonale elektromos hajtásáról a hátul elhelyezett villanymotor gondoskodik, melyet – a belső égésű erőforrással egyetemben – az Alfa D.N.A. vezetési üzemmódkapcsolóján keresztül szabályozhatunk. A D.N.A. üzemmódválasztó a Tonalében új funkcióval bővül, ami az energiamenedzsmentet érinti.

„Dynamic“ módban mindkét erőforrás – tehát a belső égésű egység és villanymotor – erejét kihasználja a rendszer a maximális menetdinamika érdekében. A multimédiás rendszer érintőképernyőjének E-mozione gombjával egyedi beállítással lehet felruházni a gázreakciót, a fékrendszert és a kormányzás közvetlenségét. A „Natural“ üzemmód a legjobb kompromisszumot biztosítja a teljesítmény és a hatékonyság között, intelligens módon vezérelve a belső égésű erőforrás és a villanymotor együttes munkáját. Az eddig megismert „Advance Efficiency“ mód ezúttal „Advance E“ névre hallgat, a legtisztább működés érdekében a tisztán elektromos üzemmódot takarva.

A Tonale a hírek szerint 2020 közepén kerül majd gyártásba.