Új üzletbe fog a Giugiaro család – ItaliaSpeed
FRISS
Elhunyt Sergio Marchionne (július 25, 2018 11:05 de.)
Az Alfa Romeo Goodwoodban (július 14, 2018 9:01 du.)
Jeepet kaptak az olasz csendőrök (június 28, 2018 1:26 du.)

Új üzletbe fog a Giugiaro család

2015-09-18
Comments off
318 Views

Giorgetto Giugiaro és fia, Fabrizio a nyáron eladta saját alapítású cégük, az Italdesign még birtokukban lévő 9,9 százalékát és kiléptek a tervezőstúdióból. A némileg váratlan lépésre nagy valószínűséggel a Volkswagen-csoport tavasszal lezajlott vezetőváltása miatt szánta el magát a 77 éves formatervező zseni és fia. Ferdinand Piech távozása a VW éléről barátja, Giorgetto Giugiaro helyzetét is meggyengítette az 1990-ben alapított, 2010 óta a VW-csoport többségi tulajdonában lévő cég élén.

A mester azonban nem vonul vissza, fiával közösen új céget alapítanak, melynek új székhelyet keresnek. Állítólag több távol-keleti gyártó is megkereste őket, de a részleteket egyelőre homály fedi.

„Nem érzem elég öregnek magam, hogy végleg visszavonuljak. Az egyetlen dolgot szeretném csinálni, amihez értek, autókat tervezni.” – nyilatkozta Giorgetto.

„Még túl korai volna részletekbe bocsátkoznunk.” – mondta az 50 éves Fabrizio, aki apjával együtt nagy fába vágta a fejszéjét, hisz a nulláról kell felépíteniük új tervezőstúdiójukat. Annyi bizonyos, hogy a Giugiaro és Italdesign neveket nem használhatják fel új cégükhöz.