FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Újra megnyílt az Alfa Romeo múzeum

2015-06-24
Comments off
676 Views

Az Arese-i komplexum átalakítása hat évig tartott, az ünnepélyes megnyitóra a márka alapításának 105. évfordulóján került sor. Legendás modelleket, interaktív tárlatvezetést és egy látványos, virtuális valósággal felvértezett termet is megtekinthetünk.

Az Alfa Romeo Múzeum 1976. december 18-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A múzeum Milánó egyik külvárosában, Aresében található közvetlenül a márka gyártóüzeme mellett. Sokáig csak előzetes bejelentkezés után volt látogatható az intézmény, majd a gyár 2009-es leállítása után a múzeumot is bezárták.

Az Alfa Romeo márka megújításának tervei között ott volt a múzeum épületének felújítása is. A tervek elkészítésére Benedetto Camerana építészt kérték fel, akinek az volt a feladata, hogy az épület történelmi jelentőségének megőrzése mellett a márka újjászületésének legfontosabb célkitűzései is érvényesülnek. A kivitelezési munkákat alig egy év alatt végezték el.

Az Alfa Romeo múzeum hivatalos megnyitójára június 24-én, a márka alapításának 105. évfordulóján került sor, mely egyben az új Giulia világpremierje is volt. Az elkészült épület egyik meghatározó eleme a jellegzetes Alfa Rosso piros, mely a teljes komplexumon végigkísér minket. A megújult kiállítótermekben immár 69 történelmi jelentőségű modellt tekinthetünk meg, melyek közül sokból már csak egyetlen példány létezik: a legelső A.L.F.A.  autótól, a 24 HP modelltől a Mille Miglia legendás bajnokáig – a Tazio Nuvolari által vezetett 6C 1750 Gran Sportig, a Touring által épített 8C-ig, vagy Juan Manuel Fangio F1-bajnok Gran Premio 159 “Alfetta 159” modelljéig; az 1950-es évek ikonikus Giuliettájától a 33 TT 12 bajnok versenyautóig.

A márka lényegét három alapelvben foglalja össze a kiállítás tökéletes kapcsolatot teremt múlt, jelen és jövő között: az Idővonal az ipari folytonosságot, a Szépség a stílus és a formatervezés egységét, míg a Sebesség a technológia és a tömegcsökkentés kapcsolatát foglalja össze.

A kiállítást egy “interaktív emlékezet” egészíti ki: egy olyan, intelligens, fejlett munkaállomás, ahol a látogatók egy interaktív rendszeren keresztül részletesen megismerhetik az egyes modellek történetét. A tárlatok megismertetik a látogatót a márka legendájának születésével, a legnevesebb karosszériaépítők stílusával vagy a márka filmes világban betöltött szerepével.

A látványos installációk után elérkezünk a Győzelmek templomába, ahol képek, hangfelvételek és filmek segítségével mutatják be az Alfa Romeo 10 legjelentősebb győzelmét. Az utolsó állomás az Érzelmekben gazdag buborékok, ahol az Alfa Romeo világa által kínált élményeket mutatja be, 360 fokos, virtuális valóságot ábrázoló filmfelvétel segítségével, valamint egy olyan, multiszenzoros teremmel, ahol a látogatók interaktív karosszékekben helyet foglalva az Alfa Romeo legendás győzelmeit felvonultató, 4D felvételeket nézhetnek meg.

„La macchina del tempo-Museo storico Alfa Romeo” június 30-tól látogatható.