FRISS
Vettel 2020 végén elhagyja a Ferrarit (május 12, 2020 8:40 de.)
Hibrid hajtást kap a Lancia Ypsilon (március 9, 2020 8:51 de.)
Videó: az új Fiat 500 (március 4, 2020 6:57 du.)
Az új, tisztán elektromos Fiat 500 (március 4, 2020 5:39 du.)
Érkezik az új elektromos Fiat 500! (március 2, 2020 9:22 du.)

Ferrari Racing Days

2015-06-28
Comments off
1 868 Views

Idén a Ferrari stratégiai partnere, a Shell is komoly bemutatóval készült. A Shell V-Power Technology Centerben a nagyteljesítményű utcai autókba és a F1-es Ferrarikba kerülő, folyamatosan fejlesztett üzemanyagokról és kenőanyagokról informáltak minket. A márka közel 1500 közép-kelet-európai alkalmazottját is meghívta a rendezvényre, akik közül a szerencsések személyesen is találkozhattak Sebastian Vettellel.

A négyszeres világbajnok feltűnését hatalmas érdeklődés kísérte, rengeteg néző és újságíró jött ki csak miatta a magyar pályára. Vettel persze nem csak autogrammokat osztogatott, utcai Ferrarival és az F2012-vel is megmutatta mire képes.

A Ferrari XX Programmes a csak pályán használható zárt karosszériás modellekről szól. A képen az 1050 lóerős, hibrid hajtású FXX K, mely most először futott a Hungaroring aszfaltján.

FXX K cockpit.

A Ferraritól bárki vehet F1-es versenyautót, a Racing Days F1 Clienti betétfutamán többet is láthattunk. Az idei V6-os turbómotorok után jó volt újra hallani a V8-as motorokat.

Kimi Raikkonen 2007-es világbajnoki autója egy privát pilótával a kormány mögött.

Idén a Ferrari német pilótája, Sebastian Vettel látogatott el Budapestre (Kimi Raikkonen ezalatt Goodwoodban népszerűsítette a márkát), aki miatt vasárnap megteltek a lelátók.

Az F12 Berlinetta volánjánál Sebastian Vettel, páran utasként is megtapasztalhatták, hogyan uralja a versenyautót a négyszeres világbajnok.

…majd egy Scuderia Ferrari F2012-es versenyautóval parádézott.

“Nagyon élveztem a mai vezetést a versenypályán, és jó volt látni, hogy ennyi rajongó eljött. Ritkán adatik meg, hogy csak úgy, szórakozásból vezethetek egy Forma-1-es Ferrarit és valami különlegeset mutathatok a rajongóknak. Örülök, hogy a Shell vendégeknek néhány körrel emlékezetes pillanatokat szerezhettem, és ez számomra jó alkalom volt, hogy kifejezzem hálámat, amiért a Shell üzemanyagai és kenőanyagai hozzájárulnak az SF15-T autóm teljesítményéhez a pályán.” – nyilatkozta Vettel a nap végén.

Vasárnap estére elcsendesedett a Hungaroring, minden Ferrari a boxában pihent.